Добричко село живее в страх след жесток побой и изнасилване на 78-годишна жена

съобщава bTV.

В неделя вечер малко след 21 часа непознат влиза в къща в селото, гаси тока и напада с удари лежащата жена. Освен че й нанася жесток побой, мъжът я изнасилва.

Жената смята, че престъпникът е сравнително млад. Съседите не чуват виковете за помощ, а насилникът краде пенсията на жената - около 200 лева.

Според лекарите инцидентът ще има последствия върху здравето на Тензиле.

„Пациентката беше приета с мозъчно сътресение и множество контузии по цялото тяло - двете ръце, гръдния кош, главата. Психичната травма е водеща”, обясни д-р Диян Хинков от отделението по неврохирургия на МБАЛ-Добрич.

Семейството на Тензиле живее в Германия, дъщеря й се връща спешно.

„Да чуваш една майка, какво й се е случило на 80 години, това е много трудно за нас. Не знам как ще излизам пред хората, аз се срамувам направо”, сподели Ганиме Мустафа Осман.

Карапелит е сравнително спокойно село с над хиляда души население. Хората са потресени.

„Нека и следствените органи, и служителите на МВР да направят необходимите мерки да арестуват, да намерят човека, който е извършил това варварско деяние върху тази възрастна жена”, призова кметът на Карапелит Иван Стоянов.

Той предприема извънредни мерки. Предупредил съм с моя заповед населението да се заключва, много възрастни самотни хора има в селото. Обиколките продължават, пуснал съм и цивилни хора, които да обикалят, да предупреждават възрастните бабички, да дежурят вечерно време”, разясни той.

Хората в селото, предимно жени, чиито мъже са на гурбет в Западна Европа, живеят в ужас, че насилникът е на свобода.

Въпреки че селото е настръхнало и жените живеят в страх всяка вечер, от полицията категорично отказаха коментар по случая. Причината – в такива случаи не трябвало да се вдига шум, за да се запази достойнството на пострадалите жени.

От Окръжната прокуратура в Добрич увериха, че оперативно-издирвателните действия продължават, но срещу неизвестен извършител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони