Нови разкрития! Не Хасна Булахсен е детонирала бомбата в Сен Дени, бил е мъж

Неочаквани разкрития за жената-бомба в Париж. Хасна Булахсен беше наречена първата европейка-жена-камикадзе, защото до снощи се знаеше, че тя се е самовзривила по време на спецоперацията срещу терористите в парижкото предградие Сен Дени.

Не тя обаче, а мъж е детонирал бомбата в апартамента на последния етаж, а момичето е било жертва на експлозията. Това е обяснението и на факта, че 26-годишната жена е викала за помощ малко преди взрива, съобщава БТВ, цитирайки световни медии.

Хасна Булахсен е братовчедка на Абделхамид Абаауд, смятан за главен организатор на атентатите. Тя е била известна в парижкото предградие с това, че обичала да се забавлява, използвала е наркотици, пиела, пушела и била в компанията на различни младежи.

Обичала свободата, не спазвала религиозните канони и не била чела Корана, заради което, вероятно е и пожертвана. Тя е мароканка, родена и отгледана в Париж. Брат й Юсуф я описва пред британското издание "Дейли Мейл" като момиче, което не знае дори строфа от Корана, отгледано без любов.

Тя била бунтарка и не приемала съветите му, включително и този да се откаже от „сектата”, както той нарича промяната, настъпила в сестра му. В последните 8 месеца момичето, което винаги ходело с тениска и кецове, сложило хиджаб и престанало да излиза.

Братовчеда на Хасна, Абдел Хмид Абауд, е смятан за организатор на парижките атентати - Абдел Хамид Абаауд. По-малко от 24 часа след касапницата в Париж, той беше убит от френските спецчасти в предгрладието Сен Дени.

Според очевици, цитирани от „Мейл Онлайн”, малко след като Абауд и приятелите му избиха близо 130 души в петък вечер, най-издирваният човек на планетата е седял пред блока си в събота следобед , пиел е уиски и дори е предложил чашка на свой съсед.

Междувременно в мрежата се появи негово видео с обръщение към мюсюлманите. „Искам да кажа на всички, които си стоят вкъщи, изправете се. Скочете за свободата. Доволни ли сте от живота, който имате? Искате ли да се наричате мюсюлмани в този унизителен живот? Чест и гордост можете да намерите само в религията”, казва той във видеото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят