Бивши футболисти влизат в управата на „Левски“

И бивши футболисти ще влязат в ръководството на „Левски“ на общото събрание в понеделник. Клубът ще има нови надзорен и управителен съвет.

Очаква се поне две бивши „сини“ звезди да бъдат предложени за бъдещия екип. Фактори в клуба обсъждаха вчера предложения, включително - персонални рокади, които ще бъдат гласувани в понеделник от около 1200 акционери. На „Герена“ обаче властва страшно треперене преди ключовите решения и липсва официално потвърждение за имена. Иначе Наско Сираков и Христо Йовов вече отказаха постове. Основната причина - не желаят да носят отговорност за чужди решения. Не е изключено в бъдеще Бижутера да получи още една покана за позиция, съвместима с новата му роля на заместник-кмет в Своге.

Треньорът Стойчо Стоев пусна стреличка към „Лудогорец“ преди днешния „син“ мач срещу „Пирин“ в Благоевград.

„Виждаме и нападатели в други отбори, които струват много пари, но и тяхното равнище не е на кой знае каква висота“, заяви специалистът. Явно има предвид шампиона, защото друг клуб едри пари за атаката си не е давал напоследък. „Сините“ пък цяла година вземат само играчи без трансферни суми, а тримата централни нападатели имат общо един гол за сезона. Първенецът вкара 19 пъти за 16 шампионатни мача, а лидерът има 17 гола от 15 двубоя.

„Пирин“ взе точки на водещи тимове („Лудогорец“, „Левски“, „Литекс“ - б. р.) и не е отбор за пренебрегване - добави Стоев. - Имаме уважение към всеки съперник, но не говорим за излишен респект. Винаги се стремим да играем нашата игра, така ще е и сега.“

Коментари

Задължително поле