Аржентинец стана треньор на Григор

Аржентинец е новият треньор на Григор Димитров. Авторитетният спец Франко Давин официално бе обявен като наставник на най-добрия ни тенисист от Георги Стоименов, мениджър на Гришо. Давин и Григор бяха заедно на последните два турнира за българина през тази година - в Токио и Куала Лумпур, и явно са се договорили да продължат в тандем напред.

По този начин стана ясен целият спортно-технически щаб на Григор за следващия сезон. Асистент на Давин ще е шведът Йохан Йортегрен, а за физическата подготовка на тенисиста ще продължи да отговаря Себастиан Дюран.

Давин е един от най-големите аржентински специалисти. Водил е като капитан националния отбор на родината си в неофициалното световно отборно първенство за купа „Дейвис“. В последните 7 години треньорът работеше със своя сънародник Хуан Мартин дел Потро, който под негово ръководство спечели Откритото първенство на САЩ през 2009 г. и влезе в Топ 5 на света.

Димитров вече тренира под ръководството на Давин в Монако, където се подготвя за демонстративния мач с Гаел Монфис в столичната зала „Арена Армеец“. Двубоят на Гришо с французина е на 28 ноември. След това Димитров заминава за Маями, където ще премине по-голямата част от подготовката му за следващия сезон.

Със специалист като Давин е съвсем ясно, че Григор Димитров ще опита бързо да забрави разочароващата 2015 г., през която не спечели нито един турнир и се смъкна до №28 в света. През 2014-а Гришо грабна три титли (Акапулко, Букурещ и Куинс) и стигна до №8 на планетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт