"Арабеск" с промяна в плана: "Бла, бла..." плюс "Баядерка"

Спектакълът “Бла, бла...” на американския хореограф Морис Кози ще има втора премиера в сряда от 19 ч в Музикалния театър в София. Първата премиера през октомври посрещна зрителите на спектакъла на "Арабеск" леко неподготвени.

С очакването, че след като идват на съвременен балет, ще гледат нещо мрачно и интелектуално, те пропуснаха да забележат безгрижното заглавие. Всъщност оригиналното е още по-шантаво - Giggle, Giggle, Quak (в превод от англ. - "Кис, кис, квак").

Идеята е да бъде хумористично и закачливо произведение, обясни пред "Труд" авторът - американският хореограф Морис Кози. И наистина е такова - с пъстрите костюми и безгрижния маниер "Бла, бла..." създава прекрасно настроение. Балетистите на "Арабеск" го изпълняват с такава лекота, че оставят измамното усещане за нещо, което се танцува без усилие, ей така, между другото. На сцената ще видим Андрея Андонова, Виктория Петрова, Петя Колева, Васил Дипчиков, Стефан Вучов и Филип Миланов. В централната роля на отхвърленото момиче ще се насладим отново на яркия талант на Ангелина Гаврилова.

Беше обявено, че втората премиера на 35-минутния “Бла, бла...” ще се играе със забележителния спектакъл на Асен Наков “Огледало на времето”. По технически причини има промяна и сега зрителите на “Бла, бла...” ще имат удоволствието да видят и „Баядерка” на хореографката Татяна Соколова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура