Go2Balkans събира туроператори от 20 държави в София

Второто издание на туристическия форум Go2Balkans под наслов "Балканите - природа, история и култура" ще се проведе на 25 ноември в Интер Експо Център в столицата. В В2В форума ще участват туроператори, хотели и общини от общо 20 държави. Основната цел на събитието е да се привлече интереса на туроператори от цял свят към туристическите продукти в България и другите балкански държави - Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Черна Гора и Хърватия.

Организаторите се надяват форумът да се превърне и в ефективен инструмент за преодоляване на кризата в българския туризъм. Форматът на събитието отново ще бъде изложение с възможност за осъществяване на директни бизнес срещи, обособена зона за презентации и зона за професионални разговори. Медиен партньор на туристическия форум е и в "Труд".

В изложението ще участва група от 13 чужди компании – т.нар. hosted buyers /субсидирани купувачи/, от Швеция, Италия, Франция, Хърватия, Словения, Унгария, Великобритания, Полша и Австрия. Тези фирми са потенциални купувачи на туристически услуги, които не се занимават с масов туризъм. Те са специализирани в областта на културния, конгресния и бизнес туризъм и профилът на техните клиенти е от среден клас нагоре. Пътуването на представителите на тези фирми до България се финансира от организаторите на форума – консорциум Go2Balkans. Специално за тях ще бъде организиран и двудневен тур с маршрут: София - Рилски манастир - Банско - Пловдив, с акцент върху културния туризъм. Част от тези компании са посетили българския щанд на международното изложение WTM в Лондон в началото на ноември, където са заявили интерес към форума Go2Balkans.

Инициативата за организиране на събитието е на членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), които учредиха консорциум Go2Balkans миналата година. Идеята им е със собствени сили да промотират България и общи пакети на туроператори и общини от региона, които биха били интересни за партньорите им от останалата част на света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес