Кметът на Белица от ДПС си търси заместник християнин, няма подходящ кандидат

Новият кмет на Белица, който е от ДПС, си търси заместник християнин, съобщи bTV. Той ще одобрява проектите по европейски програми. Две седмици след изборите обаче все няма подходящ кандидат, който да отговаря на условията за религия и в същото време да е местен човек.

Жителите на Белица си имат джамия. Имат си и черква. Намирането на заместник- кмет по европроектите обаче, който задължително да бъде християнин, се оказва трудна работа.

В община Белица живеят около 10 000 души, по-голямата част са мюсюлмани. Новият кмет също. Но иска заместникът му да е от друга вяра.

”Държа да бъде християнин по една проста причина. Аз съм мюсюлманин, но когато има свещени християнски празници аз мога да ида от куртоазия, да поздравя хората като техен представител, като градоначалник. Но аз не мога да запаля свещ в църквата. Аз мога да упълномощя и чистача, той може да бъде християнин, но аз държа да бъде висока политическа позиция и това най- добре да бъде заместник- кмета”, Радослав Ревански, кмет на Белица.

Новият общинар ще отговаря за печеленето на европроекти. А хората в общинския град се надяват да се подобри живота в общината, в която безработицата е рекордно висока, а пътищата – с дупки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони