Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Тръмп и Путин ще обсъдят ниските цени на петрола и санкциите срещу Русия

Няма да наказват летището в Пловдив

Въпреки гафа с необслужените навреме два самолета на пловдивското летище в събота срещу неделя транспортното министерство няма намерение да налага наказания, нито да разследва гафа, научи „Труд“.

Според медийната съветничка на транспортния министър Ивайло Московски Диляна Дойчинова, която е с него в Китай, летището се е справило със ситуацията. „То е успяло само за два часа през нощта да намери екип, който да се справи със ситуацията. За какво да ги наказваме?“, каза Дойчинова. Тя отрече също така появилите се по-рано през деня слухове, че звеното за разследване на авиационни инциденти се е заело със случая.

Според източници от министерството няма нищо особено за разследване, защото фактът, че летището във втория по големина град на България не работи нощно време, е от няколко месеца и се знае от всички в бранша. Въпреки това аварийните кацания на него не са забранени. Ръководство на въздушното движение (РВД) е насочило в събота срещу неделя бедстващите самолети към най-близките летища, които са Пловдив, Букурещ и Солун, като самата авиокомпания избира на кое от тях да кацне.

Междувременно кметът на Пловдив Иван Тотев поиска по „възможно най-бързия начин да се търси сериозен концесионер на аерогарата“. Той бе категоричен, че летището ще продължи да работи и не може да има съмнения, че ще бъде затворено или закрито. Тотев припомни, че само през миналата година местната администрация е превела около 400 хил. лева във Фонда за развитие на летище Пловдив, в който членуват 10 общини. Идеята беше с тези пари да бъде привлечена нискотарифната авиокомпания „Райънер“ да продължи редовната линия Пловдив-Лондон. Авиокомпанията обаче се отказа, защото парите бяха недостатъчни. Това принуди ръководството да съкрати голяма част от персонала и да затваря аеропорта през нощта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.