Участници в конкурса за най-грозен мъж се блъскаха и псуваха в спор, кой е по-грозен

Победителят в четвъртия конкурс за най-грозен мъж в света „Mister Ugly" в Зимбабве разстрои привържениците на предишния носител на титлата, който остана втори и предизвика безредици сред публиката на събитието. Съдиите избраха 42-годишния Милтън Сере заради липсата на зъби и гротескните изражения на лицето му, пише "Индипендънт".

Той се наложи над единствения победител от създаването на конкурса - Уилям Масвину, който е носител на приза от 2012 г. Той и неговите поддръжници се скараха със съдиите, след като чуха решението им. Недоволната публика настоя, че тазгодишният победител е „твърде красив", за да спечели. Според тях липсата на зъби е неоснователна причина за избора му, пише БГНЕС.

„Аз съм естествено грозен, а той не е. Той е грозен само, когато си отвори устата", заяви Масвину за своя конкурент.

„Трябва ли да си избия зъбите, за да спечеля. Това е измама", каза друг състезател на име Патрик.

Макар че нямаше пострадали, се стигна до зрелищно блъскане и размяна на обиди.

Победителя Сере отхвърли критиката и без свян си прибра печалбата от 500 долара. „Те просто трябва да приемат, че аз съм по-грозен от тях", каза той.

По-рано организаторите обясниха, че в конкурса не участват хора с увреждания или други травми, изменили външния им вид, тъй като състезанието набляга на "естествената грозота".

Идеята за конкурса е на Дейвид Мачова, който искал да заличи „стигмата за грозотата". „Всичко ни е дадено от Бог. Ние всички трябва да се гордеем с това, което сме", обясни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл