МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция

Президентът Радев: Проблемите в изборния процес се разширяват чувствително

Страсбургският терорист отмъщавал за „падналите в Сирия ислямски братя“

Жертвите на влаковата катастрофа в Турция станаха 9, включително трима машинисти

Гръцките земеделци загряват тракторите за Коледа

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник

Заловиха ученичка, надраскала колата на учителка с обиди Изписала с пирон „боклук“ и „френга“

Александър Ваклин: Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

73-годишен санданчанин преряза вените си,бил болен от рак

Бившият гл. счетоводител на Баневи в „Полимери”: Пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството

Две убийства за една нощ в Атина

Ирландският посланик Майкъл Форбс посети Банско

Николай Банев: Разследването е като селска вечеринка Невъзможно било в международна банка да бъдат вкарани изпрани 600 млн. евро

Прокуратурата обвини шест длъжностни лица от АПИ за катастрофата при тунел „Ечемишка“, при която загина жена

Сводник, принуждавал насила непълнолетни да проституират, обжалва година затвор Мъжът подлъгвал с пари и обещания наивните момичета

Облагането на месото би помогнало за спасяването на планетата

Месото трябва да бъде обложено с данък в помощ на справянето с глобалното затопляне, предлага водещ институт и призовава министри да намалят размер на порциите месо в училищата и болниците, съобщава The Telegraph.

Постъпленията от данък върху месото може да се използват за субсидиране на по-здравословни алтернативи, които са по-малко вредни за околната среда, като плодове, зеленчуци и тофу, казва изследователи от Кралски институт за международни отношения (Чатъм Хаус), предава Фокус.

„Данък въглеродни емисии“ в размер на 1,76 лири за килограм говеждо може да намали консумацията му с 14%, показва проучване. В доклад институтът се аргументира, че животновъдният отрасъл е „почти напълно пренебрегнат“ в усилията за справяне с климатичните промени въпреки факта, че той е отговорен за около 15% от парниковите емисии по света – същата пропорция като при емисиите от автомобил, самолети, влакове и самолети взети заедно.

Отглеждането на животни за говеждо и овце месо е най-вредното за околната среда, с произвежданите вредни емисии при производството на големи количества животинска храна и от самите храносмилателни системи на добитъка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.