Алекс Алексиев: Eвропа подцени бързото развитие на войнствения радикален ислям

Подценено бе невероятно бързото развитие на войнствения радикален ислям в Европа. Това каза Алекс Алексиев, експерт по международна сигурност, председател на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания, за "Фокус" във връзка с терористичните атаки от 13 ноември във френската столица Париж.

По думите му това подценяване е резултат най-вече благодарение на задушаващата политическа коректност, мултикултурализъм и подобни патологични прояви на една цивилизация в упадък. „Бегълският поток е изцяло вина на политици като госпожа Меркел която заяви на всеослушание, че няма горна граница на количеството бежанци, които Германия може да приеме. Това е висока степен на политически идиотизъм, поради който историята няма да я запомни с добро. Огромното мнозинство от тези така наречени бежанци не са нито политически, нито религиозно преследвани а просто знаят че в момента в който стъпят на западно европейска територия техният стандарт на живот ще се увеличи значително без да е необходимо да работят”, коментира Алексиев.

Той каза още, че и за тях държавата, която позволява това, заслужава само презрение. „Толерантността, характерна за западната цивилизация, е една от най атрактивните и качества. Но толерантността към нетолерантните е самоубийство”, каза още Алексиев.

Коментари

Задължително поле