15-годишен, задържан за блудство с момиче, насилил и убил и старица

15-годишен е задържан за изнасилване и убийство на възрастна жена от април, след като извърши и блудство с момиче инвалид в поповското село Гагово.

Ахмед М. е арестуван още в събота, когато посегнал на 14-годишна своя съселянка на улицата. Възползвал се, че е трудно подвижна и блудствал с нея. Момичето се оплакало, а пред полицаите невръстният насилник признал как изнасилил 74-годишна жена край селото си през пролетта.

Тя страдала от деменция и често се губела, тръгвайки към някогашното си село Гърчиново. Хората я срещали по пътя, който минава край Гагово, и звънели в полицията да я връща вкъщи, разказаха тогава запознати.

При първия оглед на трупа на жената следи от насилие не били открити. Аутопсията обаче показала травми по гърдите, главата, счупване на ребра и контузии на белия дроб и сърцето. Открити били и следи от насилствен полов акт. Предполага се, че тя е издъхнала от травмите няколко часа след изнасилването в полето. Случаят остана неразкрит, докато насилникът сам не се издаде с ново престъпление.

В Окръжна прокуратура в Търговище вече са повдигнати обвинения срещу момчето за изнасилване и убийство по особено мъчителен за жертвата начин във връзка със смъртта на възрастната жена, както и за блудство чрез сила с момичето.

Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна във вторник, уточнявайки, че Окръжна прокуратура внася в съда искане за задържане на момчето под стража.

Неофициално се коментира, че 15-годишният е разказал и за блудства с други деца, които извършил още пред 2 години. Тогава обаче жертвите не се оплакали. Сега полицията проверявала и тези случаи.

Ахмед е от многодетно ромско семейство. Учил до 7 клас. Родителите му работели на полето при местен арендатор, казаха негови съселяни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право