Борисов: Конфликтът между Турция и Русия не води до положителни резултати (аудио)

В никакъв случай, когато НАТО - в лицето на Турция и Русия, са в такъв конфликт, това не е добро, приятно и не води до положителни резултати.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в китайския град Суджоу във връзка с информацията за сваления от турските власти руски самолет, предаде "Фокус".

„Ще видите през какво съм минал аз преди няколко седмици. Нали тогава имаше сигнали, имаше какво ли не – ходих да ме разпитват в прокуратурата. Това не са игра неща. Ние тук се борим да докараме инвестиции, да създаваме работни места, да строим инфраструктура, да развиваме Балканите. Как да коментирам това? В никакъв случай не е нито приятно, нито ще остане без последствия. Това многократно съм го казвал”, коментира Борисов.

„Ние сме полагали много усилия с външния министър, с военния министър с дипломация да направим така, че да не бъдем провокирани в нашето въздушно пространство.

Знаете случая и нееднократно съм говорил на тази тема, затова помолих и руската страна по начина, по който е уредено това – с едноседмично заявление, с оказано какво има на полетите, за да не се превръщаме и ние в подобен конфликт. За радост това беше направено”, посочи премиерът.

„Инцидентът идва в много лошо време, защото в неделя, сега ме информираха, че се свиква извънреден Съвет на лидерите на ЕС с ръководството на Турция в Брюксел в 16:00 часа”, допълни Бойко Борисов.

Звуковия файл с изказването на премиера Борисов можете да чуете ТУК.

Коментари

Задължително поле