Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Русия инспектира български военни формирования

Четиричленна инспектираща група от Руската федерация проведе днес, 24 ноември, инспекция на военни формирования от Българската армия в район от територията на страната, с център Пловдив. Инспекцията е в изпълнение на Виенския документ – 2011 на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и цели повишаване на откритостта и прозрачността по отношение на военните дейности.

Днес инспектиращата група от Руската федерация се запозна с дейността на 61-ва механизирана бригада, 4-ти артилерийски полк, 68-ма бригада „Специални сили“, авиобазите в Граф Игнатиево, Крумово и Безмер, както и полигон Ново село.

Съгласно международните договорености, в рамките на инспекцията проверяващата група има право да получи информация за официалното наименование на военните формирования, намиращи се в определената зона, нивото на подчиненост, личен състав, количеството на въоръжението и техниката, текущата дейност, както и за провежданите в района учения.

На полигон Ново село инспектиращата група се запозна с дейността на военно формирование 32 450 и наблюдава етап от съвместната българо-американска подготовка, в която участват подразделения от сухопътните войски на САЩ и България.

Утре инспектиращата група от Руската федерация ще се запознае с дейността на 2-ра механизирана бригада в Стара Загора и Центъра за подготовка на специалисти в Сливен.

От 1994 г. в изпълнение на международните договорености – ДОВСЕ, Виенският документ и Договорът „Открито небе“, Руската федерация е провела над 50 инспекции на военни формирования в нашата страна. До тази година последната инспекция в съответствие с Виенския документ – 2011 г. е била през 2011 г., когато са инспектирани военни формирования в Плевен, Карлово, Велико Търново, Сливен и др.

Виенският документ е международно споразумение, установяващо система от мерки за укрепване на доверието и сигурността във военната област. Те целят повишаване на откритостта и прозрачността по отношение на военните дейности, извършвани на територията, заобикалящите морски зони и въздушното пространство на всички европейски държави (за Русия от западната граница до Урал) и страните-членки на ОССЕ от Централна Азия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.