Обама: Ако Русия се съсредоточи срещу Ислямска държава, грешки няма да стават

Американският президент Барак Обама заяви, че руските въздушни удари в Сирия защитават режима на Башар Асад и че Русия трябва да увеличи усилията си в борбата срещу „Ислямска държава“, съобщи "Скай нюз".

По думите на Обама, свалянето на руския боен самолет днес „показва, че проблемът с руските операции в близост до турската граница продължава“.

Обама отбеляза, че „Турция има правото да защитава своята територия и въздушно пространство“ и добави, че ако Русия концентрира усилията си във въздушни удари срещу „Ислямска държава“, „грешки няма да се случват“.

Американският президент Барак Обама заяви още, че САЩ и Франция ще бъдат единни в борбата срещу „Ислямска държава“, след терористичните атаки в Париж, съобщи Ройтерс.

„Като американци , ние ще бъдем заедно с нашите приятели както в добри времена, така и в лоши времена. САЩ и Франция ще се изправят обединени , в пълна солидарност, за да въздадат справедливост на тези терористи“, заяви Барак Обама по време на пресконференция заедно с френския президент Франсоа Оланд в Белия дом.

„Идеологията на ИДИЛ представлява сериозна опасност за всички нас“, добави американският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия