Националите влизат в новата база през март

Националите ще се настанят удобно в новата си модерна база в „Бояна“ през март, когато ще изиграят следващия си мач. Със сигурност БФС ще организира контрола на датите на ФИФА 24 и 28 март 2016-а. Базата край София вече е напълно готова да приеме първия ни тим, като игрищата и помещенията ще бъдат открити официално още преди края на тази година.

Комплексът струва близо 10 милиона евро, като още около 1,5 млн. долара се чакат от ФИФА. Парите ще покрият разходи, които строежът вече погълна. Те бяха спечелени по програмата „Гол“ и се очакват в края на 2015-а.

Остават довършителни работи по мултифункционалната зала, която ще може да приема тренировки по волейбол, баскетбол и хандбал. Игрищата за футбол издържаха с отличен тестовете, на които бяха подложени от УЕФА.

Историческото нанасяне на националния тим в новата база ще съвпадне и с други новодомци - младежите ще се готвят в „Бояна“ за европейските си квалификации срещу Уелс на 25 март и с Люксембург на 29-и. Всички юношески тимове от пролетта също ще се подслонят в комплекса.

Решението напролет със сигурност да се играе мач идва, след като селекционерът Ивайло Петев настоя да бъдат отказани предложенията за контроли през ноември. Вместо това националите играха мачле срещу младежите, което възбуди критики.

Със сигурност и Петев, и ръководството на БФС ще предпочетат двубоят през март да е домакински. През ноември възможностите бяха за гостувания на Молдова, Албания или Грузия.

Новият дом на националите ще намали драстично и разходите по лагерите около тях. Досега храноден в хотелския комплекс в Правец излизаше близо 200 лева на човек - нощувка плюс хранене. В новата база отпада перото „нощувка“.

Коментари

Задължително поле