Без покрив по снега, в джунглата и на плажа

Няма лъжа, няма измама - Land Rover започва да произвежда кабриолет. При това с всички характерни за марката качества - висока проходимост, безкомпромисен лукс, модерна и здрава техника. Това е новият Range Rover Evoque Cabrio, който изглежда еднакво добре с отворен и затворен покрив и при излизането си догодина ще бъде единственият открит офроудър на пазара. През лятото е готов да скочи в джунглата, през зимата - да катери заснежените планини, изобщо - господар на асфалтирани и черни пътища по всяко време на годината и модна звезда.

Мекият покрив е изработен от специална текстилна материя от пет слоя, която осигурява максимална топлинна и шумоизолация. Гюрукът се сгъва с електрически механизъм под формата на буквата Z и потъва зад втория ред седалки. Прибирането отнема 18 секунди, а разгъването - 21 секунди. Тези операции се извършват и в движение при скорост до 48 км/ч.
Обемът на багажника е 251 л и не зависи от позицията на покрива, което улеснява пътуващите. Кабриото е с четири места, тъй като задните седалки представляват две индивидуални кресла. Зад тях се намират два разгъваеми ролбара, които не се виждат с естетическа цел, но при инцидент се активират и изскачат за 90 милисекунди, за да предпазят пасажерите при преобръщане.
Range Rover Evoque Cabrio ще задоволи капризите и на най-претенциозните купувачи и това си личи по ценовата листа и нивата на оборудване. Откритият модел ще се предлага само с върховите моторизации (дизел със 180 коня и бензин с 240 коня), само със задвижване на четирите колела, само с 9-степенна автоматична трансмисия и с най-добрата електроника за офроуд. Серийно на борда присъства системата за провишена проходимост Terrain Response с режими за асфалт, пясък, едри камъни и кал, а водачът с едно натискане на бутон променя настройките на трансмисията, кормилната уредба, реакциите на педала на газта и работата на системите ABS, ESP и блокирането на централния диференциал. В добавка идва системата All-Terrain Progress Control - един вид темпомат за офроуд, който позволява задаването на постоянна скорост между 1,8 км/ч до 30 км/ч в зависимост от условията и шофьорът може да се концентрира само върху въртенето на волана. Като всеки Land Rover и това кабрио е оборудвано със сензори за газене във вода и преодоляване на дълбоки препятствия.

Мис Мънипени си падна по новия модел
Една от първите появи на новия модел Range Rover Evoque Cabrio бе предпремиерна фотосесия с актрисата Наоми Харис в калифорнийския курорт Санта Моника в навечерието на изложението в Лос Анджелис. Красавицата изпълнява ролята на мис Мънипени в новия касоразбивач за Джеймс Бонд - “Спектър” и определено си хареса кабриото, което демонстративно превъртя гуми на плажа и в плитчините на Тихия океан. За любители на модерните комуникации като нея автомобилът разполага с инфо-развлекателна система от ново поколение InControl Touch Pro, която се управлява лесно чрез 10,2-инчов сензорен цветен екран с висока резолюция и предлага богат пакет от функции.

Коментари

Задължително поле