ПРОПОЛИС – най-добрият имуностимулатор в борба с вирусите и настинките

Прополисът е смолиста смес, която пчелите събират от дървесните пъпки, сокове и цветове. Съдържа ценни антиоксиданти, наречени флавоноиди, и се използва като лепило за запечатване на отворите в кошера, както и за полиране на килийките във вътрешността му.

Пчелният прополис притежава естественото свойство да унищожава патогените и още от древността е употребяван като средство за лечение на рани. Изследванията показват, че предотвратява множество заболявания, атакувайки активно бактериите, вирусите и другите микроорганизми, които са причинители на инфекцията.

Пчелният прополис има доказани ползи за здравето на устната кухина и тепърва става предмет на нови стоматологични изследвания. Използва се отдавна като средство против рани и възпаления. Има също изследвания, които сочат, че прополисът може да предпазва от кариеси и някои заболявания на устната кухина, което се дължи на антимикробните му свойства.

Освен доказаните антибиотични и антисептични свойства, прополисът има способността да стимулира имунната система. Също така има антивирусно и противовъзпалително действие. Проучванията продължават да потвърждават ценните му свойства да лекува без помощта на други лекарства грип, общи простуди и да облекчава състоянието при такива автоимунни заболявания като астма, артрит, диабет тип 1 и лупус. Освен това научните изследвания показват, че прополисът е полезен по друг начин - повишава добрия холестерол, подобрява инсулиновата чувствителност и балансира нивата на кръвна захар.

Прополисът също може да играе важна роля в борбата срещу някои видове рак. Например, проучване, публикувано в American Journal of Biochemistry and Biotechnology, съобщава за ефекта при унищожаването на раковите клетки и потискането на по-нататъшния растеж на туморите. Резултатите от това изследване действително показват, че екстракт от прополис може да предизвика смъртта на ракови клетки. Други изследвания показват способността на прополиса да унищожава злокачествени клетки при рак на простатата и рак на дебелото черво.

За отбелязване е изводът от изследванията, че, за разлика от химиотерапията, третирането с прополис причинява смъртта единствено на раковите клетки, без да атакува и убива здравите клетки.

Изобщо, прополисът е един от подаръците на лечебната природа. Докато тепърва се правят още изследвания, за да се разбере какъв точно е спектърът му на приложение, употребата му продължава да ни предоставя безспорни ползи и остава здравословна алтернатива на употребата на повече лекарства.

PROPOLIS от NATURALL

Натуралният имуностимулатор и антибиотик

100% пречистен

5 пъти по-силен от обикновения прополис

Комбиниран с пчелен прашец

30 меки капсули

• Този продукт не е спиртен извлек или воден екстракт.

• 100% натурален

• Целите парченца прополис са потопени в шафраново олио и защитени в меки капсули.

• Лесен за приемане. Не се цапате, не приготвяте сами разтвор, не измервате количества. Просто приемате 1 капсула всеки ден.

Търсете в аптеките!

www.propolisbg.net

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве