Преобразяват 106-годишната сграда на варненска гимназия В двора й ще бъде реставрирана чешма от 1888 г.

Фолк звездата Лияна тренира и под дъжда (ВИДЕО)

Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Ева Паунова сред 100-те най-влиятелни личности в Източна Европа

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова е една от 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа според класация на в. “Файненшъл таймс”. Медията събира хора, които със своя кураж и идеи променят света и подобряват живота на хората чрез иновации, политика и предприемачество. Ева Паунова е избрана заради работата й за развитието на дигитална Европа и усилията й за завършване на единния цифров пазар в ЕС, който се очаква да добавя над 400 млрд евро годишно към икономиката на Европа и да създаде хиляди нови работни места.

Ева Паунова е един от най-младите евродепутати, но вече получи наградата за Най-добър новодошъл евродепутат, пише изданието. “Файненшъл таймс” цитира българката, която казва, че ЕС трябва да се промени из основи и икономиката му да започне да се адаптира към реалностите на дигиталния свят. Според нея, премахването на границите между цифровите пазари в Европа ще засили електронната търговия, ще подкрепи стартиращите компании и иновациите.

“Когато единният цифров пазар бъде завършен, Европа в интернет ще бъде единен пазар от 600 млн. потребители”, казва още Паунова за Файненшъл таймс. Според нея, когато този процес завърши, е съвсем реалистично Европа да стане конкурентоспособна на САЩ по отношение на знанието и иновациите. “Като човек и политик съм мотивирана да помагам на т.нар. “Поколение D” – това са хората, които искат да развиват нови технологии и иновации, цитира още Паунова “Файненшъл таймс”.

В класацията 32% от личностите идват от областта на политиката и обществото. Сред тях е и президентът на Словакия Андрей Киска. Според организаторите, 25 години след падането на Берлинската стена, те събират публичните личности от Централна и Източна Европа, които използвайки дигиталните възможности, определят развитието на обществата и държавите си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.