Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Цветанов: ГЕРБ разшири влиянието си в Благоевградска област, сега предстои много работа

В Благоевградска област ГЕРБ постигна много добри резултати, като разшири влиянието си и вече има шест общински кметове, двама от тях са в две големи общини. Сега пред тях, както и пред кметовете на села и общинските съветници предстои много работа, много срещи с хората. Това заяви председателят на Пaрламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на областно събрание на структурата на ГЕРБ в Благоевград. На работната среща присъстваха областният координатор и народен представител Даниела Савеклиева, общинските ръководители, организационните секретари, общинските кметове на ГЕРБ и народните представители от област Благоевград. На събранието беше направен анализ на изборните резултати от проведените местни избори.  

„Важни победи постигнахме в Благоевград, Разлог и Банско, като затвърдихме позициите си и нашите успешни кметове от предишния мандат спечелиха още на първи тур“, каза Цветан Цветанов. Той подчерта, че партийните стуктури в общините със смесено население като Белица, Сатовча и Гърмен са се представили успешно, въпреки че не са постигнали победи в надпреварата за кмет. „В тези общини постигаме по-високи резултати, увеличаваме броя на съветниците, имаме собствена идентичност и сме единствените сериозни опоненти на ДПС”, заяви Цветанов.

Според зам.-председателя на ГЕРБ е важно, че в национален план партията е постигнала пробиви в селата и са се увеличили кметовете на ГЕРБ в малките населени места.

Цветан Цветанов подчерта, че е важно да се продължи работата в общините Струмяни, Кресна, Хаджидимово. По думите му, в общините, в които ГЕРБ не е спечелила в кметската надпревара, трябва да се работи още по-усилено и да се правят срещи с хората по места. Като сериозен проблем в тези избори Цветанов посочи големия брой близо 500 000 недействителни бюлетини в страната. Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на структурите са усилената работа и подчерта, че постигнатите резултати са заради добрата екипна работа.

Областният координатор Даниела Савеклиева отчете, че ГЕРБ в Благоевградска област е постигнала поредна изборна победа и се нарежда като резултат в челните позиции сред всички 28 области в страната. „За кандидатите на ГЕРБ за кметове и общински съветници са гласували 74 073 от гласоподавателите в Благоевградска област, което е 41% и отново сме първа политическа сила. ГЕРБ вече има шестима общински кметове – това са преизбраните кметове на Благоевград, Разлог и Банско и новите кметове на Петрич и Сандански, както и подкрепеният от ГЕРБ кмет на Симитли”, каза Савеклиева. Тя посочи, че партията има свои представители във всички 14 общински съвета в областта, като общият брой съветници от ГЕРБ за 76, а в 35 кметства са спечелили кандидатите, издигнати от ГЕРБ. Областният координатор на ГЕРБ благодари за подкрепата и на двамата евродепутати от Благоевградска област Мария Габриел и Андрей Новаков, които се включиха активно в предизборната кампания, както и на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който отново положи максимални усили и се срещна с жителите на десетки населени места от Благоевградска област.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.