Накъде за празниците според зодията

Овен

На ски в Алпите

Толкова са дейни, че някой по-нормален човек би се изтощил само като ги гледа. Затова и по празниците Овните не бива да си стоят у дома. Още първия ден ще сколасат да изперат завесите и килимите, да почистят, да сготвят и да опаковат подаръците за Коледа. И после какво? Друго не им остава, освен да се вторачат с помътнял поглед в близките си и да им намерят кусури, които се нуждаят от моментално отстраняване. Затова, ако са ви мили мирът и спокойствието вкъщи, отведете Овена спешно на алпийски ски курорт.

Телец

Кулинарен туризъм

Идеалната ваканция за Телеца е свързана с лукс и удобство. Ако ще ги влачите по палатки и пещери, помислете пак! За почивка Телецът има нужда да се поглези. Да отиде на сауна, да се отпусне след това в кревата, за да може да е свеж и красив за вкусната вечеря в ресторанта. Няма да сгрешите, ако съчетаете почивката с дегустация на вино (стига конкретният представител на знака да има афинитет към вината). В България има няколко винарни, които предлагат такова изживяване, съчетано с вкусна храна и престой в петзвездни хотели.

Близнаци

Из галериите на Лондон

Мястото, където Близнакът ще почива, трябва да има: чисти и хубави стаи, красиви гледки, разнообразни забавления и интернет. Ваканция в градска среда ги устройва идеално. Лондон е отличен избор - галерии, забележителности, барове, кръчми и изобщо огромен набор от възможности за активен и културен отдих. Както е известно, представителите на този знак са спонтанни и любознателни, така че вероятно биха потеглили на изследователско пътешествие, без да имат гарантирани удобства, въпреки че по принцип държат на тези неща.

Рак

Отивайте на спа

Спа курорт, масажи с шоколад, мед, майонеза и горещи камъни, маски с краставици, умерено количество йога и водна аеробика - ето такива неща правят Раците почти спокойни и щастливи хора. Доволството им ще е пълно, ако са посред възможно най-красивия пейзаж, при това с любимите си хора. Не държат на петте звезди, нито на обкръжението на богати и известни хора. Дайте им море, река или дори поточе и компанията на приятелите и семейството. Не е никак трудно да се открие подходящият курорт за 3-дневна празнична почивка.

Лъв

Може и в Лас Вегас

Стига да имате възможности, не е трудно да предложите на Лъва прекрасна почивка. Ясно е, че трябва да се ориентирате към екзотична и скъпа дестинация зад граница. Нещо като Ямайка или Дубай. Лас Вегас също ще свърши работа. Не забравяйте, че трябва да има и нощен живот, и възможности за активен отдих - катерене, лов, гмуркане с акваланг, и лукс, и известни хора наоколо. Ски курортите в Австрия или Франция също са достойни за царствената му осанка. По принцип Париж също би бил чудесно място за почивка на Лъва през зимата.

Дева

До Мароко и назад

Венеция, Флоренция, Рим и Тулуза - където ще ви бъде интересно да разгледате старинните розови сгради, черквите от Х век и астрономическата обсерватория. Девите са интелигентни, практични, любознателни и с подчертан вкус към изкуството. Те са също така изследователи, археолози по душа, хора, които обичат да колекционират и анализират фактите. Накратко това означава, че околопразнично трябва да си организират екскурзия из Стара Европа. Ако са настроени по-авантюристично, пътешествие до Мароко би им дошло добре.

Везни

Културен отдих в Испания

Обичате мира, спокойствието, добрата компания, лукса, удобството и разнообразието. Вие сте рожба на цивилизацията. Затова ви се полага не да лазите в преспите и да се търкаляте некъпани по ръбести хижарски нарове. По празниците най-добре е да разтъпчете елегантните си нови зимни обувки в по-умерен климат - например в Испания, където и хората са общителни, и има какво да се разгледа. С всичките там чоризо, тортиляс, пататас брава и паеляс, единственото, което ще ви спаси от празничното заобляне, са разходките и купоните.

Скорпион

Камбоджански храмове

Не предлагайте на Скорпиона стандартна почивка. Ако ви обича, ще я изтърпи, но всъщност би искал пътешествие, което съчетава приключения, вълнуващи опасности и мистика. За него не са луксозните хотели и претъпканите нощни клубове, а вечери под огромните звезди на екзотични страни, където ухото сякаш долавя шепота на духове и напева на шамани. Идеалната бройка спътници - двама, Скорпионът и любимият му човек. Дестинации - Камбоджа, Венеция, а в България - суровите скали на Камен бряг или обвития в загадка Белинташ.

Стрелец

Най-добре в Космоса

Ако имаше екскурзии в Космоса, веднага би се записал. Тъй като още няма, Стрелецът ще трябва да се задоволи с нещо не толкова вълнуващо. Като езда на товарни коне в Рила, изкачване на връх Ботев или зимно къпане в морето. Естествено не би отказал и пътешествие в африканска държава, както и впрочем навсякъде другаде по света - Стрелецът обожава да пътува. Дайте му природа, приключения, опасности и хубава компания. Само не го затваряйте в помещение пред тежки трапези, които да преживя дни наред. Това ще го побърка.

Козирог

В Рим като римляните

Те са стабилни и благонадеждни хора, но не са от най-спонтанните. Затова не изненадвайте Козирога с "интересни" предложения в последния момент. Ако ще ходите някъде по празниците, оставете го той да планира. Пътешествие по р. Нил в Египет, гмуркане в Червено море или други места, където има тайни кътчета за изследване и забележителности за разглеждане. Той сам трябва да избере къде, за да са щастливи всички около него. Жените Козирози биха предпочели почивка в градски условия - Рим, Венеция, Прага - нещо по така.

Водолей

Шанхай или Белград

Музеят на Тесла в Белград е причина да отидете в сръбската столица. Близо е - градът е красив, с много забележителности и има почва за кулинарен туризъм. Но... вие си знаете. Ако предпочетете природонаучния музей в Шанхай, ще си изкарате чудесно. Водолеите са учени, революционери, гении и ексцентрици, които не могат да бъдат съблазнени с организирана екскурзия с автобус. Обичат музеите и художествените галерии и предпочитат да научават нови неща по време на пътуванията си. Берлин и Прага няма да ги разочароват.

Риби

Щастливи в Япония

Гъсти гори, планини, пустини, но най-вече огромни водни пространства са пейзажът, сред който Рибите трябва да изживеят мечтаната романтична почивка за двама. Представителите на този воден знак не са претенциозни и не се нуждаят от лукс и показност, за да бъдат щастливи. Това не означава, че не обичат да бъдат глезени и обгрижвани. Не им трябват диви екзалтиращи изживявания, при които биха могли да си строшат главите. Рибите търсят покой и съзерцание. Могат да намерят всичко, което им е нужно, в Япония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл