Дънки за 8,90 лв. по време на Черния петък

Дънки от 8,90 лв. радваха мъжете и жените на Черния петък в моловете.

В София цената на дънките както и на други облекла бе намалена с до 70 на сто, но по-голямата част от отстъпките варираха между 20 и 50%.

Някои от магазините предлагаха и допълнителен подарък - например чанта при покупки над 50 лева.

Евтинията обаче докара и неприятности - в повечето магазини се виеха дълги опашки до касите, което бе истински тест за търпението на клиентите. Изпитание за нервите се оказа измъкването с пълните пакети от моловете. Паркингите им буквално бяха задръстени, както и улиците пред тях. Недоволни клиенти дори сигнализираха на спешния телефон 112. Вместо реални съвети обаче някои от тях получаваха въпроси от рода на “За мол “Парадайс” в кой град говорите?”. Причината е, че системата често отпраща обаждането към оператори в провинцията, които трудно се ориентират за обектите в столицата.

Най-дълго - над 1 км бе задръстването пред “Парадайс мол”. Там колите стигаха почти до парка „Кошарите“. Пред The Mall на „Цариградско шосе“ пък се бе задръстило локалното платно и около 1 километър от самия булевард. Правеше впечатление, че моловете бяха пълни и с тийнейджъри, които явно съвсем бяха забравили за училището. Опашките бяха избегнати единствено от пазаруващите в онлайн магазините. От това спечелиха търсещите техника, защото веригите за бяла и черна техника имаха значително по-големи намаления при онлайн пазаруване отколкото на живо в магазините. Отстъпките при купуване на стоки във виртуалното пространство достигаха при телевизорите до 45%, докато в самите магазина на място бяха до 10-12%.

Продавачи и управители на магазини в мол “Сердика” в столицата споделиха, че оборотите им са били двойни и дори тройни в сравнение с останалите делнични дни. На много места определените за намаление стоки дори привършиха в ранния следообед. В „Сердика“ в Черния петък се включиха дори магазините за хранителни стоки, където големи табели лансираха промоция до минус 40% за отделни продукти. В магазина за хранителни стоки се предлагаха и големи куфари по 9 лева.

Явлението тази година засегна и доста молове в провинцията. Във Варна по-сериозни опашки се извиха пред магазините за обувки в два от търговските центрове в града - „Гранд мол Варна“ и „Мол Варна“. Напливът бе огромен и в късните вечерни часове по основните артерии в града се образуваха големи задръствания. Същото бе положението и в Пловдив.

Леките коли през интернет бяха с 6000 лева по-евтини

Една от големите изненади на този Черен петък бе възможността за онлайн покупка на коли с отстъпка до 6000 лв. от портала еmag.bg. Водещи автодилъри предложиха над 80 автомобили и скутери от 10 марки - Toyota, Opel, Chevrolet, Great Wall, Peugeot, Piaggio, Fiat, Vespa, Alfa Romeo и Ssang Yong. Така например Toyota Corolla 1.33 6MT Terra 99 к.с. с каталожна цена от 30 590 лв., струваше днес 24 900 лв. Моделът Fiat 500 1.2 8V, автоматик, 69 к.с. с каталожна цена от 29 100 лв. се предлагаше за 22 900 лв. За запазване на автомобил клиентите заплащат възстановяем депозит от 500 лв., след което покупко-продажбата се завършва в представителство на автодилъра.

Нова година се оказа по-евтина със 100 евро

Туристическите агенции също заложиха на промоции в Черния петък. Така например посрещането на Нова година в Генуа в хотел с четири звезди и включени закуски поевтиня със 100 евро. Вместо 470 евро туристите само днес можеха да заплатят по 370 евро, видя репортер на “Труд”.

Със 100 лева се оказа по-евтино само вчера посрещането на Нова година в Андалусия, Испания. Цената падна до 1265 лева и включва самолетни билети, 4 закуски и 3 вечери в най-южните части на Испания. Промоцията продължава до 1 декември.

Посрещането на 2016 г. в Дубай излизаше с 15% по-евтино - 854 евро. Намалената цена включваше 6 нощувки със закуски и самолетни билети, като новогодишната вечеря трябва да се доплати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини