Съдът отряза ДПС за кмет на Ветово

Административният съд /АС/ в Русе потвърди резултатите от местните избори в община Ветово. Вотът се обжалваше от кандидаткмета на ДПС и новоизбран председател на Общинския съвет д-р Мехмед Мехмед. Той оспорваше гласовете на победилия го с 14 гласа нов стар градоначалник Георги Георгиев от МК "Бъдеще за всички" и настояваше бюлетините да се преброят отново.

Двамата имаха съответно по 25 и 27 недействителни бюлетини. В урните бяха открити 104 празни бюлетини, с гласуване за повече от една листа и в които не можеше да се установи еднозначно вотът на избирателя.

АС не откри конкретни възражения или спор между членовете във всички 21 секционни избирателни комисии в общината за отчетените действителни и недействителни гласове, като отказа ново преброяване. Проверката в открито съдебно заседание на бюлетините с недействителни гласове в две от оспорените 10 избирателни секции не установи нарушение на Изборния кодекс.

АС потвърди избора и за старейшини в Общинските съвети на градовете Русе и Бяла, за кметове на селата Червен, Каран Върбовка, Острица и Полско Косово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони