Огнеборци нахлули в апартамент зради авария, стопанинът кротко спял

Огнеборци били принудени да действат светкавично и нахлули в апартамент във Велико Търново заради пара, която излизала от входната врата, а стопанинът кротко си спял.

На разсъмване в събота мъжът се прибрал от нощна смяна, легнал изморен и веднага заспал. През това време в банята на жилището му в квартал „Бузлуджа” се спукала тръба. От избилата вик-връзка започнала да тече гореща вода, апартаментът се изпълнил с пара, която пък плъзнала под вратата.

Съседи видели кълбетата пара, изплашили се и захванали да звънят настойчиво, но никой не им отворил. Обезпокоените комшии подали сигнал на телефон 112. След минути на място пристигнал екип от пожарникари. Огнеборците също звъннели дълго , но след като никой не се показал, разбили вратата и проникнали в апартамента. Цялото жилище било обгърнато в гъста пара.

Собственикът обаче похърквал в спалнята си като не усетил нито дългото хлопане на вратата, нито аварията, нито пък шумното появяване на спасителния екип в дома му. Наложило се огнеборците да го събудят. Мъжът останал слисан като видял униформените и наводнението в апартамента си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини