Фабриката за стъкло на Цветан Василев в Сърбия купена от търговец на оръжие за 5 милиона евро

Сръбската фабрика за стъкло в Парачин, собственост на фирма на Цветан Василев, е закупена от търговец на оръжие за 5 млн. евро, съобщи белградският вестник „Блиц”, цитиран от bTV.

Според информация на вестника компанията ЦПР Импекс, чиято основна дейност е търговия с оръжие и военно снаряжение, е купила 56 процента от фабриката. Компанията планирала да придобие и останалите 44 процента.

До момента е известно, че новият собственик планира да съкрати 400 души от персонала, да заршири асортимента на фабриката и да сключи нови сделки.

Според вестника директорът на компания Петър Църногорац е бил арестуван по подозрение, че е нагласил търг за продажба на оръжие на сръбската армия.

Стъкларската фабрика в Парачин дължи над 20 млн. евро на банки и държавни предприятия, а сметките й са блокирани от близо една година.

През последните месеци фабриката е заплашена от фалит и спиране на производството заради неплатените сметки. „Глас индъстри”, собственост на Цветан Василев, купи фабриката през 2012 година за 35 млн. евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят