Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Горивата поевтиняха с 30 стотинки през март Цената на петрола не е била толкова ниска от 18 години

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 31 март 2020

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Горнооряховец с церебрална парализа развива благотворителност като Дядо Коледа

Мъж от Горна Оряховица, който страда от церебрална парализа за втора поредна година ще се преобрази на Дядо Коледа, за да помага на бедни и болни хора. Георги Симеонов споделя, че отново ще влезе в ролята на Добрия Старец, защото обича да вижда повече усмивки на лицата на хората.

„Идеята ми хрумна, когато посетих русенското село Черешово и видях в каква тежка ситуация са двама трудноподвижни мъже, на инвалидни колички. Реших да им помогна“, разказва 31-годишният горнооряховец.

Преобразен като Дядо Коледа срещу 5 лв посещава домове, фирми и институции. Освен предварително приготвените подаръци, той носи и много добро настроение. Споделя, че често хората му дават повече пари и подкрепят активно благородната му кауза. Миналата година е успял да събере 500 лв., които дарил на хора в беда. Заради това е бил удостоен с отличието „Достоен българин“.

„Със събраните средства от следващия месец ще подпомогна Росен Атанасов от Черешово, който страда от мускулна дистрофия, както и 7- годишната Вики от Горна Оряховица, болна от диабет“, сподели Георги Симеонов.

Изстрадалият благодетел е решил да разардва възрастни и бедни хора и от Велико Търново. За целта в една от механите в старта столица той ще прави истинско шоу за баби и дядовци. Срещу виц, песен или танц, младият мъж ще раздаде три награди. „Искам просто да видя техните усмивки, защото повечето от тези хора са много тъжни“, коментира горнооряховецът.

При реализирането на благородната кауза му помагат семейството, приятелите му от сдружение „С вяра в доброто“ в железничарския град, както и таксиметрова фирма, рекламираща начинанието. Георги Симеонов търси съмишленици и в социалните мрежи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.