Избухна война на „Стадионът на мира“

След като цял сезон ЦСКА изкара мачовете си без нито един проблемен от фенска гледна точка, сега последният двубой с „Миньор“ се превърна във война. И триумфът с 3:0 остана на заден план.

Арената, наречена ... „Стадионът на мира“, се превърна в бойно поле за агитките. Провокатори имаше и от двата лагера. Видяхме бой с полицията, счупени огради, нахлуване на хулигани на терена, пиротехника в червено и жълто... Както се полага по неписани закони за мач в Перник. В успокояването на феновете се включи и Христо Янев, треньор на ЦСКА и бивш на „Миньор“.

На терена също беше нажежено, но реферът Волен Чинков се справи с класа. В първите 10 минути съдията успя да укроти напрежението, породено от няколко брутални нарушения и здраво блъскане между футболисти. При едно от тях остана впечатление, че Симеон Ганчев е получил жълт картон. А през второто полувреме той вече бе санкциониран за нарушение срещу Борис Галчев. Объркването бе и за футболиста, който тръгна да напуска терена, мислейки, че е изгонен. Оказа се, че Ганчев не е получавал картон преди това. Червения цвят обаче видя Виктор Софрониев от „Миньор“ още в 50-ата минута.

Няколко думи и за мача - ЦСКА не загуби нито точка в югозападната „В“ група. „Червените“ завършват годината с 16 поредни победи, предстои им четвъртфинал за купата срещу „Созопол“.

Головете на „Стадионът на мира“ вкараха Николай Цветков, Преслав Йорданов и Момчил Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ