Бившият световен шампион Дейвид Хей: Кличко е свършен, реванш няма да има

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Дейвид Хей очаква Владимир Кличко да размисли за реванша срещу новия носител на четирите световни титли Тайсън Фюри.

В ранните часове на неделя 27-годишният британец победи по точки 12 години по-възрастния украинец, за да му отнеме поясите на Световната боксова организация, Международната боксова организация, Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация.

Самият Хей отстъпи по същия начин след 12 рунда срещу Кличко преди 4 години. На два пъти през последните години той се съгласяваше на мачове срещу Фюри, но нито един от тях не се състоя заради контузии на Хей.

По принцип в договора между Фюри и Кличко имаше клауза за реванш, като още на ринга в Дюселдорф украинецът увери, че ще се възползва от нея.

„Кличко няма да задейства клаузата, за която толкова настояваше. Той е свършен. Старите си тръгват, за да отстъпят път на младите. Това, което стана в неделя, беше най-доброто, което се е случвало на тежката категория от години. Сега имаме млад, свеж шампион, който на всичкото отгоре е колоритна личност“, коментира Хей, който планира своето завръщане в професионалния бокс. На 16 януари той трябва да се изправи срещу австралиеца Марк де Мори, което ще е негов първи мач от 2012 година насам.

Коментари

Задължително поле