РИА Новости: България демонстрира отчаяна пъргавина - готова е да изпрати сухопътни войски в Сирия

"София бърза да заеме първия ред в саможертвата. Впрочем нейните управляващи и по-рано са доказвали, че са способни да не жалят страната, дори преди да са помолени. Те започнаха това още с „Южен поток“, а след това даже беше по-лесно, коментира руското издание РИА Новости.

За България може да се каже, че „тя отново е в своя репертоар“. Не за първи път там демонстрират отчаяна пъргавина. И отново бързат преди по-големия брат в ада.

Само заради благодарността на Вашингтон София изяви желание да вземе участие в сухопътна операция срещу ИДИЛ. Други причини да направи това тя няма. От бежанци, разбира се, също страда, но не чак толкова, че да се хвърли пред дулата. Биха стигнали и хиляда военнослужещи на своята граница, в помощ на полицията, коментира руското издание.

Министърът на отбраната Ненчев нарича своя героизъм „чисто теоретичен“. Той поясни, че молба да бъдат изпратени в Сирия български войници още не е постъпвала.

При това във водещите западни държави за сухопътни действия в Сирия официално и дума не става. За тях настояват изявени американски „ястреби“ от типа на сенатор Маккейн. Но може би България просто знае повече от другите, поради това и заема първия ред в саможертвата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят