Обвиненият за убийството в Девня имал досие, носел мачете в колата си

33-годишният Виктор Панайотов, когото прокуратурата обвини за , ще дочака процеса си зад решетките. Това реши Варненският окръжен съд, който наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража на страстния любител на бокса.

7 часа след кървавата драма, случила се на 28 ноември призори, Виктор сам отишъл в полицията с адвокат, стана ясно на заседанието. На него той се яви окован и с бинтована дясна ръка, прикриваща получени по време на мелето две дълбоки порезни рани, заради които му предстои операция на сухожилието.

Поне двама свидетели са го видели с нож в ръката, преди Мартин да бъде наръган фатално в сърцето, посочи прокурор Галина Минчева. Според нея в колата на Виктор било намерено сгъваемо хладно оръжие, което е обект на експертиза.

Жертва и убиец не са се познавали, а Виктор не е бил пряк свидетел на скандала в дискотеката, сочат показания на свидетели. Той седял в колата си с две момичета и се готвел да откара едното у дома му в Девня, когато отвътре по телефона за помощ го повикал негов приятел, посочи защитникът Петър Недков. "Ако Виктор искаше да се укрие, досега да е минал Босфора", заяви той и поиска от съда клиентът му да поставен под домашен арест.

Преди Виктор да отиде в полицията, негов познат е опитал да манипулира участници в мелето да дадат удобни за него показание, контрира прокурор Минчева. Тя добави, че 33-годишният мъж редовно е носел ножове у себе си. Преди 15 г. бил осъден ефективно за грабежи, при които ползвал хладно оръжие. След като изтърпял наказанието си, бил реабилитиран по право, но от началото на тази година на два пъти попаднал в полезрението на Темида. През май при претърсване на колата му по досъдебно производство за наркотици в багажника били открити множество ножове, газов пистолет и мачете, а на 14 ноември Виктор бил задържан, пак за дрога.

Самият той до момента не е признал вината си. Отказва да дава и обяснения заради изкривеното медийно отразяване на случая, изтъкна адвокат Недков, според когото и прокуратурата често нарушавала закона, защото й се разминавало.

"Искам да съм под домашен арест в дома си на ул. "Студентска", където живея с майка си и баща си", каза в залата Виктор Панайотов. Съдия Марин Атанасов обаче прие доводите на прокуратурата и предвид тежкото обвинение, предвиждащо от 10 до 20 г. затвор го остави в ареста.

Решението на ВОС може да се обжалва в 3-дневен срок.

Коментари

Задължително поле