На 17 юли 2019 да почерпят

ЦСКА прескочи “Титоград”, чака “Осиек”

Украйна арестува хакер, издирван с години от САЩ

Разследват измами с техника за 45 000 евро и 28 800 литра спирт Фирма от Долна Оряховица изпищяла при сделка с трактор от Полша, Захарни заводи попаднали в капан за износ в Италия

74 българи емигрират в Германия дневно Населението й надхвърли 83 млн. души

Ангела Меркел и други европейски лидери поздравиха новия шеф на ЕК Силвио Берлускони пръв стисна ръката на Урсула фон дер Лайен

Рекордьор по смъртност в ЕС остава България Страната ни е на първо място с 1602 починали на 100 000 жители

Урсула фон дер Лайен е новият председател на Европейската комисия

Хакерът отмъщавал за свалянето на Тодор Живков Електронна услуга за връщане на ДДС позволила неправомерния достъп в сървъра

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 юли 2019

Санкция до 20 млн. евро грози НАП заради изтеклите лични данни на милиони българи

Арест за 6-ма шефове от фонд „Земеделие” (обзор) Държавните чиновници заподозрени като помагачи на алкохолния бос Миню Стайков

До 30% отстъпка от тол таксата за тирове (обзор) Тестват новата система при максимална цена от 12 ст. за километър

Военно положение заради чумата по свинете България губи стотици милиони лева, ако заразата стигне индустриалните ферми

Гледайте НА ЖИВО гласуването за председател на Eвропейската комисия (ВИДЕО)

Терморегулирането – ключът към ефективното и икономично отопление

Терморегулирането е един от основните инструменти, чрез който може да се погрижите отоплението в дома ви да е ефективно и в същото време да спестите от разходите за енергия. Консултантите на Mr. Bricolage от магазина в Ring Mall разказват малко повече за принципите на работа на уредите за програмиране на отоплението, предимствата и видовете им.

Безспорно един от най-големите плюсове е свързан с оптимизирането на консумираната енергия. Чрез терморегулаторите може да спестите до 25% от електроенергията, която използвате. В същото време си гарантирате постоянна температура, която може да поддържате на желаното от вас ниво. Адаптирането на топлината в дома ви според вашия индивидуален ритъм на живот и нужди също е съществено предимство. Имате възможност да настроите уредите си така, че те да излъчват повече топлина, когато сте вкъщи и по-малко в часовете, в които ви няма. Може да направите същото и според вида на помещенията и да регулирате отоплението според това дали и в кои часове в конкретна стая влизат повече или по-малко слънчеви лъчи и топлина съответно. Не на последно място терморегулирането е приспособимо към различни видове отопление – електрическо, на твърдо гориво или на дърва. Удобство е и че може да предвидите закупуването на терморегулатор при покупката на отоплителните уреди или да го добавите без проблем към вече съществуващи.

Терморегулаторите имат таймер или програматор. Таймерът отговаря за продължителността на температурния режим и определя кога да се включват автоматично домакинските уреди. Програматорът пък позволява предварително да програмирате отоплението в зависимост от това дали сте у дома или извън къщи. Например уредът може да се включи 1 час преди да се приберете. Регулирането може да бъде дневно или седмично и може да е различно за различните стаи.

В Mr. Bricolage може да откриете богато изобилие от предложения. Безспорен връх на съвременните технологии са устройствата, които могат да се управляват през Интернет от мобилно устройство чрез приложения за iOS и Android. При различните модели се предлагат разнообразни функции, като например получаване на известия за включване и изключване, автоматизирани отчети за консумацията на енергия, данни в реално време за мощността, статистики на дневна, седмична или месечна база, функция за разпознаване на отворен прозорец и др. При всички случаи обаче устройствата ще ви помогнат по-лесно да планирате. Предлагат се както варианти за контакт (за електрическо отопление), така и уреди за радиатори. Сумите за подобен тип устройства се движат около 100 лв., в зависимост от модела и функциите им.

Разбира се, ако сте планирали по-нисък бюджет за инсталиране на терморегулатор в Mr. Bricolage може да откриете и по-изгодни предложения, но също толкова ефективни, макар и без някои от екстрите на „умните“ уреди. Цената на мини механичен дневен програматор например е едва 6,99 лв. Цифров таймер може да купите за 13.99 лв. Френската верига предлага и радиоуправляеми решения с дистанционно управление с цени между 16.99 лв. и 39,99 лв. Програматорите се предлагат и във вариант за външни условия със специална защита.

Ако не сте сигурни кой точно вариант ще бъде най-удобното за вас решение, заповядайте в магазините на Mr. Bricolage, където консултант-продавачите могат да ви насочат компетентно и професионално.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.