Иззеха 11 пушки и пистолети от бракониери

Арестуваният за кибератаката срещу НАП хакнал сайта на МОН преди две години

Гори електрически стълб на столичен булевард

Андреа пак прекали с фотошопа (СНИМКА)

БФС глоби и порица „Царско село“ заради съмнителни мачове

Слабо начало на сезона за хотелите край Варна Статистиката отчете спад на туристите и приходите за май

Бисер Петков: Над 43 хиляди първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ за началото на учебната година

Продавачка присвоила над 70 000 лв. от заложна къща

Хари и Меган влязоха в списъка на Time за най-влиятелните интернет звезди

ДПС предлага правителството да купи машини за гласуване Идеята е да се сертифицират от "Електронно управление", одитират от ДАНС, програмират и отчитат от "Информационно обслужване"

Шофьор блъсна 7-годишно дете в Русе

Премиерът за хакването на НАП: Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети

Борисов: Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН

Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Делян Добрев: Онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лв.

Кодексът за застраховането е минал само на първо четене. Между двете четения могат да бъдат правени промени. Една от най-съществените промени е да подкрепим забраната за онлайн застраховането. Това е основният интерес на потребителите, каза в  по БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„Ако позволим онлайн застраховането, това означава, че застраховката ще стане е по-евтина – така ще паднат застрахователните брокери. Онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лв. от застраховката. Все още обсъждаме дали застрахователят ще има задължение да изпрати до потребителя стикер и писмен вариант на договора. Това ще струва 5 лв. допълнително. Дебатът е дали да се ограничим само до онлайн застраховането, или да стигнем и до спестяване на стикера. Комисията по финансов надзор се притеснява, че ако го няма стикерът, трудно ще бъдат контролирани застрахователите”, коментира Добрев и добави, че ефектът от стикера е много по-малък.

Той подчерта, че възможността да си купим застраховка по мрежата е един вид реформа. „Това не предизвиква допълнително разходи, оптимизира системата на застраховането и дава по-добра цена за потребителя”, посочи депутатът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.