На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

На 10 декември подписват инвестиционното споразумение за интерконектора с Гърция

На 10 декември предстои да бъде подписано окончателното инвестиционно споразумение за изграждането на интерконектора Гърция – България. Това каза българският министър на енергетиката Теменужка Петкова по време на конференция на перспективите за развитие на енергетиката, съобщи Еuronews.

„Това е едно решение, което доста отдавна беше чакано в българския енергиен сектор. Заедно с нашите партньори от гръцка страна успяхме до постигнем договореност, така че на 10 декември ще подпишем окончателно инвестиционно решение и ще дадем официалния старт на този проект. Новият газопровод ще даде възможност за диверсификация на източниците на газ и, вероятно, за намаляване на цените“, заяви енергийният министър.

„Много активно работим и по интерконектора с Румъния, който е в най-напреднала фаза и много се надявам в средата на 2016 година България да има и своята първа интерконекторна връзка“, заяви министър Петкова. Тя допълни, че по интерконектора със Сърбия също е бил отбелязан много сериозен напредък през тази година. „Разработена е пътна карта на този проект и много се надявам да се движим по нея, за да може и тази интерконекторна връзка да бъде факт през 2018 година“, каза още тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.