НАП пуска приложението за проверка на изтеклите лични данни КЗК влиза на проверка в приходната агенция

Интензивен трафик през всички пунктове на границата с Румъния

Саудитска Арабия освободи задържан ирански танкер

Космическият център в Хюстън отпразнува 50 години от кацането на Луната

Ето какво ще е времето днес

На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

5 млн. лева плаща БНБ за стрес тестове

5 млн. лв. ще плати БНБ догодина за консултантски услуги във връзка с предстоящия преглед на качеството на активите и стрес тестовете на банковата система, става ясно от бюджета на централната банка за 2016 г. В документа не се посочва по-детайлно за какъв вид услуги става въпрос, още повече че през октомври БНБ избра за консултант „Делойт България“, като предложената от нея цена беше 1,57 млн. лв. без ДДС.

3,4 млн. лв. допълнително са предвидени догодина и за заплати на служителите на БНБ. Увеличението се налага заради създаването на новото звено за преструктуриране на кредитни институции и заради законовото изискване възнагражденията на служителите да не бъдат по-ниски от тези на служителите на сходни позиции в търговските банки. Затова за ръководните постове трябва да бъдат достигнати нива от 4342 лв., а за специалистите – 1748 лв. За поддържащия персонал ще бъде запазено средно месечно възнаграждение от 916 лв. Възнагражденията на управителния съвет няма да се променят.

БНБ публикува и отчет за дейността си през първата половина на 2015 г. В периода са проведени 8 надзорни инспекции на място. Били са установени 154 броя „формални нарушения“. Отделно при извършването на плановите и тематичните проверки са били установени 11 нарушения.

През първата половина на годината обект на надзорно въздействие са били 7 банки. В две от тях са установени експозиции към групи, които надвишават допустимия според разпоредбите размер. Друга банка е нарушавала изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари. БНБ е поискала план за управление на капитала на друга кредитна институция във връзка с разрешение за намалението му.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.