Регистрираме касови бележки през смартфона в лотарията на НАП

Хората, които искат да регистрират касови бележки в лотарията на Националната агенция за приходите (НАП) вече могат да направят това през смартфона си, съобщиха от ведомството. За целта трябва да си инсталират новото мобилно приложение на данъчните, което може да се изтегли през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS или през Google Play за телефони с операционна система Android.

За да участват в играта, потребителите първо трябва да си направят профил на сайта на НАП www.kasovbon.bg. Освен чрез електронната страница фискални бонове може да се регистрират и чрез телефона на приходната агенция 0700 18 700. От НАП съобщават още, че от старта на лотарията в средата на ноември до момента вече са регистрирани близо 3 милиона касови бележки на обща стойност 41 млн. лева.

Първият късметлия от играта ще бъде изтеглен на 20 декември в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Всяка седмица в продължение на година данъчните ще връчват по един смартфон, а всеки месец - 40-инчов смарт 3D телевизор. Голямата награда е лек автомобил и ще бъде изтеглена по Коледа догодина.

В лотарията може да участва всеки на възраст над 14 години. Няма ограничения за вида на покупките, нито изисквания за минимална или максимална стойност. Важното е касовите бележки да са издадени след 16 ноември т.г. Участниците трябва да пазят фискалните бонове, които са регистрирали в играта, защото ще получат наградите си срещу тях, припомнят от приходната агенция.

При стартирането на лотарията от НАП обявиха, че в кампанията ще бъдат инвестирани 280 хил. лева. Очаква се обаче тя да донесе 19 млн. лева допълнителни приходи, прогнозират данъчните. Според тях благодарение на томболата хората ще са по-мотивирани да изискват касови бележки при покупката на различни стоки и услуги. Когато се види действителният ефект от лотарията, от Министерството на финансите и НАП ще преценят дали тя да започне да се провежда ежегодно. Такива лотарии има отдавна в някои европейски държави, сред които са Полша, Словакия и Румъния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес