Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Павлова: Добре, че бяха българските фирми, за да завършим пътя Разлог – Садово и пътя Юндола – Разлог

„Добре, че бяха българските фирми, за да можем да завършим пътя Разлог – Садово и пътя Юндола – Разлог.“

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на откриването на близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог – Садово и пътя Юндола – Разлог.

„Този проект е много изстрадан, много често биваме критикувани, че подкрепяме само българските фирми да строят, но добре, че бяха българските фирми, за да можем да завършим този участък и тази инвестиция от 40 млн. лв. от държавният бюджет и от Европейската инвестиционна банка, да бъдат и инвестирани, и да бъдат вложени за толкова важни пътища в региона”, каза тя.

Министър Павлова припомни, че първият изпълнител на проекта е фалирал, а след това е фалирал и австрийски изпълнител.

„Чак сега в последният момент успяхме благодарение на българските изпълнители, които се включиха да довършат обекта, ние да имаме един изцяло довършен с разрешение за ползване, законен и спазвайки всички европейски норми и стандарти път”, заяви Лиляна Павлова. „С този път и тези пътища, които направихме в региона, бих могла да кажа, че пътищата в Рила, Родопите и Пирин всички са рехабилитирани и реконструирани в подкрепа на бизнеса, на туризма – не само ски туризма, балнеология, спа туризъм и прекрасните културно-исторически обекти, които има тук”, обясни тя.

Според нея след разговори с кметовете е станало ясно, че един малък участък е останал недовършен – връзката от Банско до с.Баня, и този участък ще бъде направен догодина. „С това ще затворим изцяло цикъла на инфраструктура и няма да има пътища, които се нуждаят от допълнителни рехабилитация”, коментира Лиляна Павлова.

Tя припомни за фалиралите преди това европейски и австрийски изпълнители, което е забавило довършването на обекта. Общо 40 млн. лв. от държавния бюджет и от Европейската инвестиционна банка са инвестирани и вложени във важни пътища в региона.

Пътищата в Рило-родопския масив, Рила, Родопите и Пирин, са рехабилитирани и реконструирани в подкрепа на бизнеса и на туризма като цяло, не само като ски турзъм, но и като балнеология, спа и културен туризъм.

Министър Павлова подчерта, че са направени всички необходими инвестиции, а догодина ще бъде изградена връзката от Банско до Баня, с което ще се затвори изцяло цикъла на пътната инфраструктура и няма да има пътища, които се нуждаят от допълнителна рехабилитация в този регион. Тя пожела новите отсечки да се ползват със здраве и да дадат тласък на туризма и икономиката в региона.

Ремонтът на близо 53 км от път II-84 Юндола – Разлог и на 57 км от път II-19 Разлог–Банско – Гоце Делчев – Садово беше извършен в рамките на лот 22А по програма „Транзитни пътища V“. Инвестицията е за около 37 млн. лв. Изпълнител е „ЕМ Строй Галчев инженеринг“ ДЗЗД. Строителният надзор е осъществен от „Рутекс“ ООД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.