Видин отново на протест, 200 автомобила блокираха пътя

За трета поредна седмица стотици видинчани отново излязоха на протест срещу поскъпването на винетните стикери и поискаха отговорност от държавата за разбитите пътища и тежката съдба на Северозападна България.

В протестното шествие се включиха около 200 автомобила, които блокираха движението при вход-изхода на Видин. Със знамена и викове "оставка" към недоволните видинчани се присъединиха шофьори от Белоградчик и от други населени места в региона.

"Тук сме, за да изразим своята гражданска позиция и нетърпимост. Няма да плащаме винетки, защото нямаме пътища", заявиха пред събралото се множество представители на гражданското обединение "Единни за промяна", "Аз обичам Видин", "Днес" и "Видин".
"Ние, хората от Северозапада, имаме най-много причини да бъдем непримирими.

Управляващите отдавна са ни забравили и от години ни пренебрегват. Да се борим за Видин, за България, защото първата стъпка да промениш системата е да спреш да й сътрудничиш", негодуваха видинчани, които се заканиха на следващ протест да блокират движението по Дунав мост 2 и още на 15 декември изразят своето гражданско недоволство пред сградата на областната управа.

Видинчани поискаха пълен отчет за изразходваните средства от винетките за последните 10 години; закон, който да вменява отговорност на държавата и общините за неизправните пътища и фирмите, които изпълняват поръчките, както и ползвателите да получават компенсации при неизправност на пътищата.

Блокадата на пътя продължи близо час, след което с надути клаксони шествието от автомобили отново премина през видинските улици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони