Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Висоцки – първият съветски мачо 39 години след смъртта на барда, той вече е безсмъртен

Топлофикации свалят цените за изрядни клиенти

Топлофикациите в цялата страна доброволно, без решение на енергийния регулатор, започнаха да свалят цените на топлата вода и парното за изрядните си абонати. Целта им е да увеличат заплащането на сметките, а и да намерят нови клиенти.

Масова практика е да се правят отстъпки от месечните сметки между 3 и 5%, ако бъдат заплащани в срок. Подобна политика провеждат във Варна, Сливен, София, Бургас и Велико Търново. Но навсякъде задължително условие да получите бонуса е да не сте длъжник за стари фактури на компанията.

От този отоплителен сезон топлофикацията в Русе въвежда друг вид бонус – отстъпка при голямо потребление, отново само за изрядни абонати. Всички, които са потребили над 5 кубика топла вода месечно, плащат само за подгряването на 3 кубика, и то на по-ниска цена.

Абонатите ползват фиксираните цени и ако осигуряват ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение, иначе губят право да участват в програмата. Те могат да минат и на заплащане на максимална сума за отоплението, като в този случай плащат според площта на жилището по 1,50 лв. с ДДС на квадрат.

В кубици преизчисляват цените си и от топлофикацията в Сливен. В столицата още преди години въведоха отстъпка от 3%, ако сметката се заплати в срок. Ако плащате разсрочено, отстъпката е 50% от последната изравнителна фактура. В Търново намалението е 5%. Във Варна ако само 1 апартамент плати в срок, отстъпката е 2%, но ако е цял вход, става 5%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.