На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Шефът на Националната овцевъдна асоциация: Доволни сме от работата на Министерство

За пореден път ние животновъдите се убеждаваме, че Министър Десислава Танева и ръководството на Министерството на земеделието и храните изпълнява поетите ангажименти. Това каза за „Фокус” председателят на Националната овцевъдна асоциация (НОА) Бисер Чилингиров, във връзка с общото състояние на животновъдния сектор.

„Бяха изплатени националните доплащания на овцевъдите през септември месец. Бяха изплатени и 30-те процента за обвързаната подкрепа за селекционен контрол. Направиха всичко възможно да подпомогнат фермерите за преодоляване на негативните последици от руското ембарго. Това са все неща, които сме ги говорили през годините и винаги сме желаели да се случат, но благодарение на министър Десислава Танева те са факт”, посочи Чилингиров.

По думите му, благодарение на промените в Закона за ветеринарно-медицинската дейност не е допуснато разпространение на болести по селскостопанските животни.

„Не допуснахме масови болести, каквито имаше в Гърция и Турция. Животновъдите бяха бдителни и частно практикуващите доктори свършиха своята работа. Ние работим в синхрон”, коментира Чилингиров. „Както нееднократно сме подчертали, ние животновъдите сме доволни от работата на МЗХ. Това са ангажименти, които се изпълняват и правят животновъдите и фермите им по-конкурентоспособни на пазара”, допълни още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.