Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Цанко Цанков преплува Бургаския залив

13-годишна пред съда: Дядо ме изнасилваше, натопих баща си

По обвинение, че е изнасилил 13-годишната си дъщеря 3 пъти бе изправен в четвъртък пред Хасковския окръжен съд 32-годишният Желю Иванов от Харманли. Делото се гледа на закрити врата.

Малолетната Г.И. обаче „хвърли бомба“, след като заявила пред Темида, че не татко й, а бащата на мащеха й се гаврил с нея. Че момичето е казало това, потвърди председателят на Окръжния съд Миглена Тянкова, която гледа и въпросния процес.

Според Г.И. тя и 15-годишният й брат К.И. се наговорили да натопят баща си, за да се стреснел и да се съберял с родната им майка. След разпита им съдът разпореди психиатрични експертизи за двете деца, които са настанени в защитено жилище в друг регион. Призовка е изпратена и към лицето, за което момичето твърди, че е истинският изнасилвач. Според негови познати обаче той нямал постоянен адрес и работил като пастир ту в Харманлийско, ту в Харманлийско и Димитровградско.

Според прокуратурата обаче Желю Иванов посегнал на щерка си на 9, 11 и 21 февруари т.г. След последната гавра със сестричето му сигнал в полицията подал Г.И. и баща им бил арестуван. От тогава Желю е в ареста.

Децата са учили в помощно училище-интернат „Петко Рачев Славейков“ в Харманли и се прибирали вкъщи само в събота и неделя. От 2011 г. те живеят при баща си, след като съдът е постановил той да упражнява родителските права. Причината е, че едно от момчетата е било системно пребивано от мъж, с когото майката живеела на семейни начала.

Харманлиецът не е осъждан и няма криминални прояви до този случай. Ако Темида го признае за виновен по сегашното обвинение, предвиденото наказание по закон е между 15 и 20 години. На няколко пъти Иванов поиска да излезе от ареста, защото му липсвали децата. Съдът не го пусна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.