"Силата се пробужда" чупи кино рекорди

„Междузвездни войни: Силата се пробужда” се очаква да бие рекорда за най-много приходи от премиерния уикенд в кината по цял свят, предаде Ройтерс.

До момента Епизод VII от култовата сага е събрал 125 милиона долара, като сумата расте с всяка минута. Очаква се до края на премиерния уикенд да достигне 225 млн. долара.

Филмът събра и най-много пари от единични прожекции в цял свят предпремиерно. От сряда насам „Силата се пробужда” е излъчен в 44 страни и са събрани 72,7 млн. долара. Най-големите приходи за един ден са във Великобритания – 14,4 млн. долара.

Отзивите за продължението на култовата сага също бият рекорди – до момента ревютата на зрители и критици са положителни на 95 процента.

С „Междузвездни войни: Силата се пробужда” американският президент Барак Обама завърши работната си година преди да замине на почивка. По време на заключителната си пресконференция преди празниците, Обама каза, че „това не е най-важното събитие, което ще се случи в Белия дом днес”. След това поясни, че след срещата му с журналисти ще гледа „Междузвездни войни”.

Ако интересът продължи да е толкова висок е възможно „Междузвездни войни: Силата се пробужда” да бие досегашния рекорд за бокс офис хит. В момента рекорда за най-много печалби на всички времена държи „Аватар” на Джеймс Камерън със зашеметяващата сума от 2,7 млрд. долара.

Коментари

Задължително поле