Джейхан Ибрямов: Местан да прочете устава на ДПС

Това, че Местан в момента е в Кърджали, е лична воля, заяви Джейхан Ибрямов преди Централния съвет на ДПС, информира БГНЕС.

Запитан как ще коментира , Ибрямов посъветва Местан първо да прочете устава на партията. Той обясни, че Централният съвет освен от председателя, може да се свиква и от 1/3 от членовете на партията.

ДПС е по-единна от всякога, подчерта Ибрямов.

На заседанието на ЦС на ДПС влязоха депутатите Тунчер Кърджалиев, Светослав Анастасов и Камен Костадинов. Пред събралите се в Бояна журналисти Кърджалиев обясни, че все още не разполага с никаква информация и съответно няма как да направи коментар и помоли за търпение. Той обясни, че не е чул пресконференцията на Местан и не знае какви послания е отправил на нея. Няма как да коментирам, нека да чуем от него, заяви Кърджалиев.

За факта, че Местан дава пресконференция в присъствие на други депутати от ДПС, Кърджалиев каза, че това е смущаващо, но само толкова.

Запитан дали той е новият лидер на ДПС, той отговори: Не, разбира се. Защо трябва да идваме с някаква нагласа, запита Рамадан Аталай на влизане. Аталай обясни, че ДПС просто се събира за заседание на парламентарната група и заседание на Централния съвет. Запитан за това, че все пак заседанията са извънредни, Аталай каза: То всичко, което се случва на Коледа е извънредно. Но нали знаете на Коледа стават и чудеса. Той не коментира защо Местан даде отделна пресконференция в Кърджали. Аталай добави, че това му действие предстои да бъде тълкувано от партията.

След като приключи Централният съвет на ДПС ще получите подробна информация, заяви Джейхан Ибрямов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини