Има дефицит на модерни офиси ИТ секторът е най-активен

Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

Патриарх Неофит: Нека Бог да ни дава топло сърце и хладна мисъл

Нека Бог да ни дава топло сърце и хладна мисъл. Това каза пред журналисти Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит преди празничното богослужение за големия християнски празник Обрезание Господне и честването на Св. Василий Велики – Василовден в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

„Толкова се радваме на днешния ден – слънчев, хубав, мразовит. Така да бъде милостив Бог към нас през цялата година”, пожела патриарх Неофит, цитиран от Фокус.

Настъпващата днес Нова година да бъде година на нашата още по-силна вяра, още по-крепка надежда и още по-дейна любов към Бога и към нашите ближни! В изпълнение на Божията свята воля и тази година да продължим да сеем от плодовете на правдата, които се сеят „в мир от миротворците”, и така да дадем своя личен принос към Божието дело на земята и Неговата грижа за спасението на света и цялото творение, неизменно помнейки завета на апостола: „Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса””, каза българският патриарх по време на празничното блаослужение.

„В този първи ден от Новата година честваме паметта на един от най–прославените светци на Църквата – св. Василий Велики”, каза той и посочи, че Василий Велики е образец и пример, който ни е особено нужен тъкмо днес, когато броят на жадните за Божието слово, на нуждаещите се от дом, от топлина и от човешко отношение става все по-голям. „Затова, възлюбени, нека влезем и в тази Нова година, имайки пред очи примера на Великия Василий”, посочи в словото си патриарх Неофит. Патриархът пожела новата 2016 г. да бъде мирна и благословена.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.