Патриарх Неофит: Нека Бог да ни дава топло сърце и хладна мисъл

Нека Бог да ни дава топло сърце и хладна мисъл. Това каза пред журналисти Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит преди празничното богослужение за големия християнски празник Обрезание Господне и честването на Св. Василий Велики - Василовден в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

„Толкова се радваме на днешния ден - слънчев, хубав, мразовит. Така да бъде милостив Бог към нас през цялата година”, пожела патриарх Неофит, цитиран от Фокус.

Настъпващата днес Нова година да бъде година на нашата още по-силна вяра, още по-крепка надежда и още по-дейна любов към Бога и към нашите ближни! В изпълнение на Божията свята воля и тази година да продължим да сеем от плодовете на правдата, които се сеят „в мир от миротворците”, и така да дадем своя личен принос към Божието дело на земята и Неговата грижа за спасението на света и цялото творение, неизменно помнейки завета на апостола: „Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса””, каза българският патриарх по време на празничното блаослужение.

„В този първи ден от Новата година честваме паметта на един от най–прославените светци на Църквата – св. Василий Велики”, каза той и посочи, че Василий Велики е образец и пример, който ни е особено нужен тъкмо днес, когато броят на жадните за Божието слово, на нуждаещите се от дом, от топлина и от човешко отношение става все по-голям. „Затова, възлюбени, нека влезем и в тази Нова година, имайки пред очи примера на Великия Василий”, посочи в словото си патриарх Неофит. Патриархът пожела новата 2016 г. да бъде мирна и благословена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини