На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

12 машини чистят снега в Русе

12 машини чистят снега в Русе, съобщиха от общинската управа. Улиците в крайдунавския град и междуселските пътища се осоляват, за да не се заледяват. Във всички населени места са въведени денонощни дежурства. Целта е да не се усложнява движението на автомобили. Уточнени са критичните места, които ще се почистват приоритетно.

Община Русе ще почиства снега с предвидените 200 000 лв. в проектобюджет’ 2016. От Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ се очакват 253 100 лв. за поддръжка на участъци от републиканската пътна мрежа. 189 825 лв. от общата сума трябва да постъпи до 20 януари т.г.

В опасните участъци по пътя Русе – Бяла изчаква техника, с която се извличат закъсали возила. Осигурени са достатъчно количества сол, пясък и луга при заледявания. На бул. „България“ има стоянка, където шофьорите на ТИР-ове за Дунав мост могат да поставят вериги. БЧК поддържа 2 временни пункта за подслон на бедстващи пътници по пътя Русе – Варна, край село Бъзън и до град Две могили по маршрута за Бяла.

Въпреки взетите мерки за почистване на снега и транспортиране на родилки и болни от хемодиализа при тежки условия, представители на ведомаства предупреждават, че пропадащите участъци от бул. България пред „Метро“ в крайдунавския град и в центъра на град Бяла по пътя за Попово не е оправени от миналата зима.

При голям сняг Дунав мост се преминава трудно. Трябва да се почистват подходите към МБАЛ – Русе, подстанциите, ВиК-съоръжения и други важни инфраструктурни обекти. Автомобилният парк на лечебните заведения е остарял

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.