12 машини чистят снега в Русе

12 машини чистят снега в Русе, съобщиха от общинската управа. Улиците в крайдунавския град и междуселските пътища се осоляват, за да не се заледяват. Във всички населени места са въведени денонощни дежурства. Целта е да не се усложнява движението на автомобили. Уточнени са критичните места, които ще се почистват приоритетно.

Община Русе ще почиства снега с предвидените 200 000 лв. в проектобюджет' 2016. От Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ се очакват 253 100 лв. за поддръжка на участъци от републиканската пътна мрежа. 189 825 лв. от общата сума трябва да постъпи до 20 януари т.г.

В опасните участъци по пътя Русе - Бяла изчаква техника, с която се извличат закъсали возила. Осигурени са достатъчно количества сол, пясък и луга при заледявания. На бул. "България" има стоянка, където шофьорите на ТИР-ове за Дунав мост могат да поставят вериги. БЧК поддържа 2 временни пункта за подслон на бедстващи пътници по пътя Русе - Варна, край село Бъзън и до град Две могили по маршрута за Бяла.

Въпреки взетите мерки за почистване на снега и транспортиране на родилки и болни от хемодиализа при тежки условия, представители на ведомаства предупреждават, че пропадащите участъци от бул. България пред "Метро" в крайдунавския град и в центъра на град Бяла по пътя за Попово не е оправени от миналата зима.

При голям сняг Дунав мост се преминава трудно. Трябва да се почистват подходите към МБАЛ - Русе, подстанциите, ВиК-съоръжения и други важни инфраструктурни обекти. Автомобилният парк на лечебните заведения е остарял

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони