Рецидивистът Белега отмъкна инвалидна количка, за да влезе на топло в затвора

Известният рецидивист от Шумен Валентин Великов - Вальо Белега /54 г./ се прояви само дни след излизането му от затвора, като открадна количката на инвалид. Мъж го видял да бута с висока скорост превозното средство по ул."Дойран", гледката му се видяла странна и уведомил полицията. Пристигналите на място униформени веднага познали криминално проявения и го отвели в ареста. Най-вероятно това е била и целта на Белега - да посрещне на топло Новата година. Желанието му се сбъднало и освен това отново го чака ефективна присъда и уют в затвора.

Шуменецът е известен с това, че винаги си търси топло място и храна през зимата. През януари м.г. се развилня в елитен бар в Шумен, размаха и нож към персонала, и го арестуваха за дълго.

Преди да нападне лудницата Белега живееше в общинско общежитие в Шумен, но го изгониха, защото открадна и потроши три легла. Предаде ги за желязо заедно с печката. Потроши и прозорци и така окончателно си затвори пътя към общежитието. За унищоженото имущество лежа 3 г. в затвора.

Коментари

Задължително поле