Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Търг на „Кристи’с“: Стинг продава 200 творби от колекцията си

Легендарният певец Стинг е обявил за търг на „Кристи’с“, който ще се проведе на 24 февруари в Лондон, 200 картини и предмети от уникалната си арт колекция. Сред тях е и пианото му „Стейнуей”, оценено на 50 хиляди паунда. Всички произведения са от 9-стайната лондонска къща, която семейството вече продаде за 19 млн. паунда. В колекцията има забележителни неща: екземпляр от лимитираното издание на Анри Матис „Джаз” с лепени цветни колажи, чиято първоначална цена е 350 хиляди паунда, една литография на Пикасо „Жена в каре” – около 50 хиляди паунда, творби на Брак и Рьоне Магрит, ценни мебели, фотография. Най-голямо внимание се очаква да привлече серията рисунки на Густав Климт „Етюди на млада жена по чорапи”, за която наддаванията ще започнат от 25-40 хиляди паунда.

Стинг и жена му Труди Стайлър имат четири деца, но всички вече са пораснали и са се изнесли от родителския дом. Така че двойката е решила да се раздели с огромната къща и да живее в по-скромен апартамент в Лондон. Новото жилище им струва само 3 млн. паунда. В него обаче няма място за богатата колекция. Според специалисти сбирката е изключително добре селектирана, а Стинг и Труди показвали завиден вкус и усет за истински стойностно изкуство. Събирана е в продължение на 20 години и е предимно изкуство от ХХ век.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.