Oткрийте неповторимия комфорт на подовото отопление!

Подовото отопление става все по-популярно и много хора го избират поради несравнимия комфорт, който осигурява. Ако и вие сте решили да инсталирате система за подово отопление в дома си или все още се колебаете какъв тип отопление да изберете, експертите от магазина на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall разясняват какво всъщност представлява подовото отопление и какви са неговите предимства.

При подовото отопление цялата повърхност на подовата настилка представлява отоплителен уред. В резултат на това въздухът в помещението се отоплява равномерно. Топ предложението на Mr. Bricolage в този сезон е за иновативното инфрачервено отопление, изградено с най-модерни нано технологии. То използва високо ефективният метод на инфрачервено лъчение, като по този начин много бързо се достига желаната температура. Инсталираната мощност е 220 W/м2, а консумираната енергия - 70-100 W/м2, което го превръща в един от най-изгодните прoдукти за отопление, спестявайки средно от 5% до 7% от месечната ви сметка за ток.

Друга характеристика на този тип отопление е, че то е ниско-температурно и отоплявайки помещенията с него при 18°C се създава усещане за температура от 20-21°C. Причина за това е свойството на предметите да поглъщат инфрачервени лъчи и да ги трансформират в топлинна енергия, която впоследствие да отдават в помещението. По този начин не само пода, но и всеки един предмет се превръща в отоплител.

Дълговълновото инфрачервено лъчение е и изключително полезно за здравето. При него липсва движение на въздух, което води до запрашаване и изсушаване на въздуха. Особено подходящо е за хора с алергии, а нано фолиото гарантира кардинално решаване на проблемите, свързани с плесени и мухъл. Има високо ниво на безопасност и дълъг експлоатационен живот. Един от безспорните плюсове е и фактът, че не се нуждае от никаква поддръжка.

В допълнението доставя и неповторимо усещане за комфорт, създавайки усещането, че ни огряват слънчевите лъчи. Топлината при инфрачервеното отопление е мека, хомогенна и равномерно разпределена. Лъчистото излъчване на топлината елиминира студените зони, което позволява идеално отопление на всички жилищни помещения.

Друго предимство на инфрачервеното подово отопление е свързано с естетиката в дома ви. Системата е дискретна и ефикасна и е подходяща за всички помещения в жилището. Отоплителните нано фолио и кабел са напълно невидими и позволяват от 8 до 10% икономия на място, като цялото помещение остава свободно за разполагане на мебели и декорация.

В Mr. Bricolage консултант-продавачите могат да ви насочат какъв тип нано фолио да изберете, колко изолационна лента ще ви е необходимо за предвиденото пространство в дома ви, да ви помогнат да изберете подходящ термостат и да ви дадат ценен съвет как сами да направите монтажа. В магазините на френската верига се предлага също и изключително удобния за употреба в жилището или в офиса – килим с инфрачервено отопление. Той се монтира лесно и бързо. Цената на парче с размер 59 х 39 см е 64.99 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини