Край на леда по покриви и алеи

Подовото отопление е едно от най-приятните, ефективни, здравословни и не на последно място – икономични решения за дома. Но освен за вътрешните площи в жилището ни – то е изключително полезно и за външни площи, при това не само за алеи и тротоарите, нo и за покриви, улуци и водостоци.

Рисковано и скъпо е да не обезопасите вашата сграда. Ледът и снегът могат да причинят сериозни поражения – повреда на улуците и фасадата, образуване на опасни ледени висулки. Системата DEVI против лед и сняг, която препоръчват консултантите на Mr. Bricolage от магазина в Ring Mall, е една оправдана инвестиция, която се изплаща сравнително бързо. Тя осигурява комфорт и безопасност - предпазва сградата от повреди, а шофьорите и пешеходците от злополуки. От финансова гледна точка спестява значителните разходи за скъпата подмяна на повредените покриви, улуци, водостоци и настилки. Цената за изграждане на една система е приблизително равна на разходите по подмяна на улуците и водостоците за един зимен период. Системата е лесна за употреба. Управлява се от електронен терморегулатор, който регистрира температурата и влажността и в зависимост от тях прецизно регулира консумацията на енергия, като работи само тогава, когато имате нужда. Това гарантира, че плащате само за енергията, която изразходвате.

Покривната система против лед и сняг се състои от нагревателен кабел, електронен терморегулатор и монтажни аксесоари. Нагревателните кабели се монтират направо върху покрива или директно в улуците и водостоците. Могат да се инсталират на всякакъв тип покривна конструкция, а предимствата са безспорни: премахване на леда и снега от улуци и водостоци, спомага за свободното оттичане на водата от разтопения сняг, не позволява образуването на опасни висулки по покрива, като ограничава риска от падане на лед и преспи сняг върху пешеходците и не на последно място - предпазва покрива и сградата от щети след края на зимата.

Този тип отопление е безценно и за топене на лед и сняг по пътеки и алеи, осигурявайки безопасно придвижване без рискове. Отопляемата площ се поддържа суха (без лед и сняг) и по този начин се избягва разпръскването на сол, риенето на сняг и повредите, причинени от замръзване. Системата е напълно автоматична - терморегулаторът със сензор за влага и температура включва и изключва отоплението при нужда и е приложима за почти всички видове външни настилки – бетон и плочи, павета, асфалт. Може да се използва за топене на сняг и лед на паркинги, рампи, алеи, тротоари, външни стълби, тераси, входове към офиси, болници, магазини и др.

В Mr. Bricolage може да откриете както нагревателни кабели, за да изградите сами външното си подовo отопление, така и монтажни ленти, терморегулатори със сензори на изгодна цена и най-ценното – професионален съвет от компетентните консултант-продавачи на френската верига.

Коментари

Задължително поле