Топката за „Литекс“ пак е в Изпълкома

Експертната временна комисия, създадена от Изпълкома на БФС специално по казуса с „Литекс“, връща топката по проблема пак... към Изпълкома. Заседанието вчера завърши със становище, което не бе публично оповестено. Но е ясно - комисията заявява, че не е компетентна да вземе решение да отмени санкцията за изваждането на тима от Ловеч от „А“ група.

Една от причините е липсата на представител на спортното министерство, какъвто бе планувано да има, но и вчера не се яви на заседанието. БОК бе представен от юриста Теодора Златева.

Кратката позиция отива в Изпълкома, който ще заседава на 13 или 14 януари и може с пряко гласуване да отмени решението.

По-вероятно е това да не се случи и „А“ група да стартира с 9 отбора напролет, а всички двубои на „Литекс“ да бъдат анулирани, което да промени чувствително класирането.

„Имаме становище, но ще го кажем първо на Изпълкома, а не на вас - каза председателят на комисията Михаил Касабов, който е и вицепрезидент на БФС. - Решението не е взето единодушно. Обсъждахме най-различни казуси. Не е добър знак спортното министерство да не изпрати човек. Дано поне получим писмено становище.

Нямам представа защо не дойдоха, празници са и явно не са имали човек. Не съм убеден, че Изпълкомът ще се съгласи с нашето решение.“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ