Уролозите предупреждават: Всеки мъж над 50 е в риск

Простатата е жлеза, която с напредването на възрастта увеличава обема си. Разположена е под пикочния мехур и нарастването й притиска пикочния канал. Това причинява редица затруднения – чести позиви за уриниране, включително по няколко пъти нощем, усещане, че мехурът не е напълно изпразнен, слаба и накъсана струя, задържане на урина.

Д-р Фернандо Санча - водещ световен специалист и експерт на Международната група на практикуващите Зелен лазер (IGLU), опериращ ежемесечно в столичната Хил клиник споделя: „Съвременната медицина разполага с изключително ефективен, бърз и щадящ метод, който решава мъжките проблеми с простатата. Зеленият лазер е признат като „златен стандарт” в урологията. Аз имам над хиляда доволни пациенти в България, на които съм премахнал аденома с този доказан метод. През естествения отвор на тялото микротънко лазерно влакно достига до аденома. Зелената лазерна енергия буквално „изпарява” простатната тъкан, като светлината се поглъща от хемоглобина, чиято температура се увеличава и започва да загрява съседните тъкани. Водата в тях се нагрява, образуват се балончета, които създават натиск в съединителната тъкан и се пукат. Този процес се повтаря в различните дялове на простата, докато се постигне пълното й изпаряване.

Използваме и друг метод за работа с лазера, при който простатата се морселира и се извежда извън тялото на пациента, така имаме тъкан за хистология.”

Д-р Александър Боцевски – уролог в Хил клиник разказва: „За моя радост Зеления лазер е оперативна технология, която придобива все по-голяма популярност и се налага като предпочитан метод. Пациентите ни в Хил клиник се подлагат на тази щадяща манипулация, особено подходяща за мъже със сърдечно-съдови проблеми, тъй като не изисква пълна упойка. При Зеления лазер няма разрези, кървене, а следоперативното възстановяване е в рамките на 24 часа. Мъжете запозват напълно сексуалната си функция. Намален е до минимум рискът от инконтиненция /изпускане на урина/.”

Хил клиник провежда кампании за профилактика рака на простатата с основна цел – българският мъж да се грижи по-добре за здравето си и да не пропуска ежегодния си урологичен преглед. През януари цената на пълен пакет (ехография, туширане, PSA туморен маркер и консултация) е 35 лв. За повече информация – 02 439 31 31.

Коментари

Задължително поле